Matematik

2. Gradsligning !

20. marts 2007 af Sasha.k (Slettet)
Hej med jer.

Jeg håbede på, at I kunne hjælpe mig med at løse denne ligning:

9b^2 + 6b - 9 = 0

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2007 af ASLAK (Slettet)

Vil det være lettere for dig hvis jeg omskrev den således:

9b^2 + 6b - 9 = 0
9x^2 + 6x - 9 = 0

Herefter skal du finde diskriminanten (d):

d = b^2 - 4 * a * c
d = 6^2 - 4 * 9 * (-9)
d = 360

Her efter skal du så bare bruge følgende formel:

(-b +/- sqrt(d))/2a

Hilsen
ASLAK

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2007 af mathon

i 2. g kan man løse en 2.gradsligning

9b^2 + 6b - 9 = 0

hvad har du prøvet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2007 af Mimical (Slettet)

Brug din formelsamling!

Svar #4
20. marts 2007 af Sasha.k (Slettet)

#1:

Jeg bruger den formel, giver det så:

-9b^2+scrt(3609/2*9

Passer det, for jeg er lidt rundt på gulvet? :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2007 af ASLAK (Slettet)

#4) Kan ikke lige oversaku hvad du har gang i, men jeg vil udmiddelbart mene man skal gøre således til sidst:

Du skal bruge følgende formel da diskriminanten er et positivt tal:

(-b +/- sqrt(d))/(2*a)

Da du har alle oplysningerne sætter du ind i overstående formel:

(-6 +/- sqrt(360))/(2*9)

Du får hermed følgende resultater:

x = 0,72
x = -1,39

Sådan... hvis der er noget du er i tvivl om SKAL du endelig spørge, da det efter min mening er nødvendigt at læse, at udregne en ligning af anden grad.

ASLAK

ps. jeg kan ikke garantere dig for, at jeg IKKE har lavet regnefejl. Det er nemlig det jeg er bedst til :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2007 af mathon

nøjagtigt

r1 = -(1+sqr(10))/3......og......r2 = (-1+sqr(10))/3

Skriv et svar til: 2. Gradsligning !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.