Fysik
TRYK
22. marts 2007 af
Izabella (Slettet)
En cylinder der er 50 cm høj og har en diameter på 10 cm fyldes med madolie. Barometerstanden er 1013 hPa.
Trykket fra væskesøjlen på underlaget skal beregnes ?
Polie= 1,26 g/cm^3.
Formelen bruges:
H*p*g.
0,5 m * 1260 kg/m^3 * 9,82 = 6186,6 pa ?
Men så bruges 1013 hpa ikke, kan ikke se hvordan man gør.
Hjælp?
Trykket fra væskesøjlen på underlaget skal beregnes ?
Polie= 1,26 g/cm^3.
Formelen bruges:
H*p*g.
0,5 m * 1260 kg/m^3 * 9,82 = 6186,6 pa ?
Men så bruges 1013 hpa ikke, kan ikke se hvordan man gør.
Hjælp?
Svar #1
23. marts 2007 af Jerslev
#0: Du skal tænke på, at trykket på underlaget både er væskens tryk samt atmosfærens tryk.
- - -
mvh
Jerslev
Svar #3
24. marts 2007 af Izabella (Slettet)
#2 Okay, det havde jeg så ikke lige selv gættet på. Men jeg forstår det, tak.
og tak til #1 ..
og tak til #1 ..
Skriv et svar til: TRYK
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.