Fysik
Tryk i flaske!
02. april 2007 af
Nørden12345 (Slettet)
hej.. jeg skal regne en mærkelig opgave ud.. en der kan hjælpe!
jeg ved at stofmængden i en 2 liter flaske med cola er 0,08 mol.
temperaturen udenfor er 268k
og så skal jeg regne opgaven herunder ud!
Efterhånden begynder colaflasken at blive deform på grund af trykforskellen. På et tidspunkt er trykket inde i flasken det samme som udenfor(=1013 hPa).
Beregn hvor meget volumen af flasken er blevet reduceret.
jeg ved at stofmængden i en 2 liter flaske med cola er 0,08 mol.
temperaturen udenfor er 268k
og så skal jeg regne opgaven herunder ud!
Efterhånden begynder colaflasken at blive deform på grund af trykforskellen. På et tidspunkt er trykket inde i flasken det samme som udenfor(=1013 hPa).
Beregn hvor meget volumen af flasken er blevet reduceret.
Svar #2
02. april 2007 af 150972 (Slettet)
P1/V1 = K = P2/V2
P1 / V1*P2 = V2
P1 = 1013 *100 Pa
V1 = 2L
P2 = 268 *100 Pa
K (konstant) = n * R * T
Svar #3
02. april 2007 af 150972 (Slettet)
Du skal selv sætte værdierne ind!
Som skrevet er P1 trykket før. V1 rumfanget før. P2 trykket efter. V2 rumfanget efter.
Som skrevet er P1 trykket før. V1 rumfanget før. P2 trykket efter. V2 rumfanget efter.
Svar #4
02. april 2007 af lyhnet (Slettet)
Jeg har en noget andet løsning. Du siger at det er en 2 liters flaske med cola.
1. ved 268K er den bundfrossen - colaen
2. Idealgasloven gælder for gasser ved lavt tryk. Ikke for væsker.
Hvis du virkelig mener at der er cola i flasken - så kan du ikke løse opgaven lige sådan...
Hvis du derimod mener at flasken er beregnet til cola, men kun indeholder en ideel gas så er #2 en fin løsning.
1. ved 268K er den bundfrossen - colaen
2. Idealgasloven gælder for gasser ved lavt tryk. Ikke for væsker.
Hvis du virkelig mener at der er cola i flasken - så kan du ikke løse opgaven lige sådan...
Hvis du derimod mener at flasken er beregnet til cola, men kun indeholder en ideel gas så er #2 en fin løsning.
Skriv et svar til: Tryk i flaske!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
