Matematik
2. gradspolynomium
10. maj 2007 af
LarsUlri (Slettet)
Opgaven lyder:
Om et 2. gradsploynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.
Opskriv en forskrift.
Jeg er nået frem til y=-1x^2+bx+c
Hvordan finder jeg b?
Om et 2. gradsploynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf.
Opskriv en forskrift.
Jeg er nået frem til y=-1x^2+bx+c
Hvordan finder jeg b?
Svar #1
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal (sandsynligvis) benytte formlen
f(x) = a(x-x1)(x-x2) ,
hvor x1 og x2 er rødderne.
f(x) = a(x-x1)(x-x2) ,
hvor x1 og x2 er rødderne.
Svar #2
10. maj 2007 af LarsUlri (Slettet)
den har jeg benyttet...via den fandte jeg frem til at a=-1...hvad nu?
Svar #3
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Du skal benytte formlen:
f(x) = -1(x-5)(x-9)
Når du har ganget parenteserne sammen har du fundet forskriften.
f(x) = -1(x-5)(x-9)
Når du har ganget parenteserne sammen har du fundet forskriften.
Skriv et svar til: 2. gradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
