Matematik
Haster ! Afstand
30. november 2007 af
90sawa (Slettet)
hvordan kan man finde afstanden mellem to tangenter?
y1 = -2x - 2
y2 = -2x + 6
y1 = -2x - 2
y2 = -2x + 6
Svar #1
30. november 2007 af mathon
1) linjerne er parallelle - har begge hældningskoefficient -2
2) find ligningen for en fælles ortogonal (hældningskoefficient (1/2) gennem et vilkårligt punkt på den ene linje)
3) find ortogonalens skæringspunkt med den anden linje
4) afstanden mellem de ovenfor omtalte skæringspunkter er afstanden mellem de parallelle linjer y = -2x - 2 og y = -2x + 6
2) find ligningen for en fælles ortogonal (hældningskoefficient (1/2) gennem et vilkårligt punkt på den ene linje)
3) find ortogonalens skæringspunkt med den anden linje
4) afstanden mellem de ovenfor omtalte skæringspunkter er afstanden mellem de parallelle linjer y = -2x - 2 og y = -2x + 6
Svar #4
01. december 2007 af -Zeta- (Slettet)
Eller afstand-fra-punkt-til-linje formlen:
dist = |a*x1+b-y1|/sqrt(1+a^2) ...med punktet (x1,y1) og linjen y=ax+b
Punktet kan jo bekvemt være den ene tangents skæring med y-aksen.
dist = |a*x1+b-y1|/sqrt(1+a^2) ...med punktet (x1,y1) og linjen y=ax+b
Punktet kan jo bekvemt være den ene tangents skæring med y-aksen.
Skriv et svar til: Haster ! Afstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
