Matematik
en lille en ?
05. februar 2008 af
Zalam (Slettet)
Hvordan beregner jeg sandsynligheden i følgende?
Der gives kort til et spil poker på følgende måde;
hver spiller får et kort af gangen startende med spiller 1.
Hvad er sandsynlighden for spiller 2 får en 7er på første kort når spiller 1 fik en syver på første kort.
Jeg kan godt se det er noget med kombinatorikken, men ikke helt hvordan jeg skal gøre?
Jeg kan regne ud der må være;
12 sæt hvor alle 4 kort er tilbage og 1 sæt hvor der kun er 3 kort tilbage.
men hvordan finder jeg sandsynligheden for at få en af dem, som der kun restere 3 af?
Der gives kort til et spil poker på følgende måde;
hver spiller får et kort af gangen startende med spiller 1.
Hvad er sandsynlighden for spiller 2 får en 7er på første kort når spiller 1 fik en syver på første kort.
Jeg kan godt se det er noget med kombinatorikken, men ikke helt hvordan jeg skal gøre?
Jeg kan regne ud der må være;
12 sæt hvor alle 4 kort er tilbage og 1 sæt hvor der kun er 3 kort tilbage.
men hvordan finder jeg sandsynligheden for at få en af dem, som der kun restere 3 af?
Svar #1
05. februar 2008 af Zalam (Slettet)
er det rigtigt hivs jeg gør følgende?
K(3,1) / k(51,1) = 5,882% for at få en 7er, fordi der kun er 3 af dem.
12*k(4,1) / k(51,1) = 94,116% chance for at få en af dem der er 4 af, eller 7,843% for et kort der er 4 af?
K(3,1) / k(51,1) = 5,882% for at få en 7er, fordi der kun er 3 af dem.
12*k(4,1) / k(51,1) = 94,116% chance for at få en af dem der er 4 af, eller 7,843% for et kort der er 4 af?
Svar #2
05. februar 2008 af haija2007 (Slettet)
I et spil kort er der 52 kort ialt. Der er fire 7'er blandt dem.
Sandsynligheden for at første spiller får en 7'er er:
4/52 = 1/13 ( = 7,692% )
Hvis den første spiller får en 7'er, så er der kun 3 7'er tilbage.
Sandsynligheden for at anden spiller får en 7'er er:
3/51 = 1/17 ( = 5,882% )
Så dit svar ser rigtigt ud.
Den sidste del forstår jeg ikke helt hvad du mener her???
"12*k(4,1) / k(51,1) = 94,116% chance for at få en af dem der er 4 af, eller 7,843% for et kort der er 4 af?"
Sandsynligheden for at første spiller får en 7'er er:
4/52 = 1/13 ( = 7,692% )
Hvis den første spiller får en 7'er, så er der kun 3 7'er tilbage.
Sandsynligheden for at anden spiller får en 7'er er:
3/51 = 1/17 ( = 5,882% )
Så dit svar ser rigtigt ud.
Den sidste del forstår jeg ikke helt hvad du mener her???
"12*k(4,1) / k(51,1) = 94,116% chance for at få en af dem der er 4 af, eller 7,843% for et kort der er 4 af?"
Skriv et svar til: en lille en ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
