Fysik

Tryk

07. februar 2008 af Samz3n (Slettet)
En hest står stille med alle fire ben på jorden.
hesten vejer 473 kg, hver hov kan siges at være cirkelromet, med en radius på 3 cm.

hvad er tyngdekraften, Fg, på heste?

hvor meget trykker hesten ned på jorden den står på?

Håber i kan hjælpe .. skal bruge svar meget snart tag /:

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2008 af mathon

1) beregn tyngdekraften

2) beregn det samlede "hovareal"

3) tryk = kraft pr areal

Svar #2
07. februar 2008 af Samz3n (Slettet)

tyngekraften er =
F(t) = m*g

ikke?

Svar #3
07. februar 2008 af Samz3n (Slettet)

så tyngdekraften er så 4644,86 N
og hestens samlede hovareal er 113,04 cm(2)

hvordan beregner jeg så trykket.. (kraft pr areal)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2008 af mathon

samlede hovareal er 113,04 cm^2 = 0,011304 m^2

tryk = kraft/areal = (4644,86 N)/(0,011304 m^2) = 410696 N/m^2 = 410696 Pa

Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.