Fysik

Tryk

04. marts 2009 af bluesclues (Slettet)

Har en række opgaver om tryk, jeg ikke rigtig synes jeg kan komme i gang med...

1) En badebold af plast er fyldt med atmosfærisk luft. Trykket i bolden er 1,2 atm ve temperaturen 20 grader celcius. BOlden ligger en dag i solen, hvorved temperaturen af luften i bolden stiger til 65 grader. Hvor stort bliver trykket i bolden, når det antages, at boldens rumfang øges med 5 %?

2) En gasmængde har rumfanget 53 mL og trykket 74 kPa. Antag, at temperaturen holdes knstant, og at trykket ændres til 101 kPa. Hvad bliver det nye rumfang?

3) En gas har rumfanget 63 mL og temperaturen -56 grader celcius. Antag, at trykket holdes konstant, og at temperaturen ændres til -20 grader celcius. Beregn, hvor stort rumfanget bliver.

Ville sætte pris på en hvilken som helst hjælp. på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af QaZZaQ

Benyt til alle opgaver idealgasligningen:

pV=nRT, hvor n er konstant og R er gaskonstanten. Deres værdier er ligegyldige i dine udregninger.

Så du har bare pV/T =k

a)

1,2 atm * V /20 grader = k

 p *1,05*V / 65 grader = k

Isoler p.

samme princip i de andre opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2009 af mathon

1)

(p2*V2)/T2 = (p1*V1)/T1

p2 = (p1*(V1/V2))*(T2/T1)

p2 = ((1,2 atm)*(V1/(1,05V1))*((273+65) K)/((273+20) K)) =

((1,2 atm)/1,05*((273+65) K)/((273+20) K))

2) 
konstant V og T
p2/p1 = T2/T1

p2 = (T2/T1)*p1

3)
konstant p og T
V2/V1 = T2/T1

V2 = (T2/T1)*V1


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af AdemSahin (Slettet)

.


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.