Fysik
tryk
16. december 2004 af
ChristinefraCG (Slettet)
hey, jeg har fået en opgave for i fysik, vil være glad hvis nogle kunne forklare hvad man skal.....
et fly flyver i 8 km højde, lufttrykket i den højde er 35,6kPa. af hensyn til passagere er trykket indenfor 100kPa.
beregn størrelsen af den resulterende trykkraft på en dør med areal 1,5m(2)
hvorfor er flydøren konstrueret så den åbner indad??
og en anden opgave jeg tror jeg kan, men er nervøs for om mine svar ikke er rigtige:
en isklump flyder i et måleglas.
hvad sker der med højden af vandoverfladen når isen smelter.
et fly flyver i 8 km højde, lufttrykket i den højde er 35,6kPa. af hensyn til passagere er trykket indenfor 100kPa.
beregn størrelsen af den resulterende trykkraft på en dør med areal 1,5m(2)
hvorfor er flydøren konstrueret så den åbner indad??
og en anden opgave jeg tror jeg kan, men er nervøs for om mine svar ikke er rigtige:
en isklump flyder i et måleglas.
hvad sker der med højden af vandoverfladen når isen smelter.
Svar #1
16. december 2004 af ChristinefraCG (Slettet)
ved godt det er mange spørgsmål, men er der en der kan svare på bare et?
Svar #2
16. december 2004 af iB (Slettet)
Kraft = Tryk * areal!
Samtidig er det ikke dumt at vide, at 1 Pa = 1 N/m^2...
Til det med flydøren: Hvis der nu ikke var nogen låsemekanisme på døren, hvad ville der så ske med døren, hvis den åbnede ud, og der var stort overtryk i kabinen?
Hvad er dit eget svar på sidste spørgsmål?
Samtidig er det ikke dumt at vide, at 1 Pa = 1 N/m^2...
Til det med flydøren: Hvis der nu ikke var nogen låsemekanisme på døren, hvad ville der så ske med døren, hvis den åbnede ud, og der var stort overtryk i kabinen?
Hvad er dit eget svar på sidste spørgsmål?
Skriv et svar til: tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
