Matematik

udledning af parentes med tre led

11. november 2010 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan forklare mig trin for trin hvordan man hæver en parentes med tre led som f.eks. denne her: (2x-5-3)^2

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man ganger en flerleddet størrelse med en anden flerleddet størrelse ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.

(2x - 5 -3)2 = (2x -5 -3)·(2x -5 -3) = (2x -8)·(2x -8)

Prøv nu selv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

umiddelbart ser det ud til at denne parentes kan omskrives til (2x - 8)2 ? 

Men hvis du en anden gang har en flerleddet størrelse opløftet til 2. potens, så ganger du bare hvert led i den første parentes med hvert led i den anden:

(2x - 5 - 3) * (2x - 5 - 3) =


Skriv et svar til: udledning af parentes med tre led

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.