Matematik

1. kvadratsætning

28. januar 2011 af Milleeeeeee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Er lidt i tvivl om 1. kvadratsætning Altså ved den hedder: (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

Har så en opgave som hedder:

(2a+1)^2

Hvis jeg så skal bruge den er dette så rigtig: 

2a^2+1^2+2*2*1

Er lidt i tvivl med det dobbelte produkt (2ab)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2011 af Jerslev

#0: Nej, ikke helt. Du skal tænke på, at din a i din formel hedder 2a.

Derfor bliver det første led altså:

(2a)² = 4a² og så fremdeles.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
28. januar 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 Så 4a^2+1^2+2*1 

Er det så rigtigt? :)

Hvad gør jeg efterfølgende så?

Jeg har en hel masse notater om det, det er også fint man kan det i skolen, men når jeg så kommer hjem kan jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Du mangler stadig at få a'et med i "det dobbelte produkt" ;-)

4a2+2*2a*1 +12


Svar #4
28. januar 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 1000 tak :-)
-Har lavet alle 14, mangler kun en, som jeg absolut ikke forstår:

(x+2)(x-2)-3(2x+4)2+11x^2 - Kan slet ikke se nogen af kvadratsætningerne passer ind i den. 

nogen som kan hjælpe? :-) tak <3


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

I første led kan du bruge sætningen: (a+b)(a-b) = a2 - b2

Mht. næste led er jeg i tvivl med læsningen, er parentesen opløftet i 2.?


Svar #6
30. januar 2011 af Milleeeeeee (Slettet)

 (x+2)(x-2)-3(2x+4)^2+11^2

Ja :-)


Skriv et svar til: 1. kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.