Fysik

Acceleration af en vandraket

03. april 2016 af 123asd1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan udregnes accelerationen af en vandraket? Er det blot a = v/t ? Og vil accelerationen i såfald være konstant i det tidsrum hvor vandet aftager?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af PinguWR (Slettet)

Er der tale om bevægelse i én dimension kan sluthastigheden skrives som:

v=v0+at

Hvis du løser for a, så får du den konstante acceleration som er forskellen mellem sluthastighen og starthastigheden delt med den tid som ændringen af hastigheden tager. Dvs at v i din formel bør beskrive ændringen i hastighed (også skrevet Δv eller (v-v0).


Svar #2
03. april 2016 af 123asd1 (Slettet)

Ok, vil min tid t så være tidsrummet hvor vandet aftager? Min starthastighed er 0 så i princippet vil formlen vel være a = v/t, korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2016 af PinguWR (Slettet)

Ja det er korrekt :) Din løsning a = v/t er fin at bruge i det tilfælde hvor starthastigheden er 0 m/s. 

Havde det været en bil/raket i bevægelse som accelerede, så er det v=v0+at som er relevant 


Skriv et svar til: Acceleration af en vandraket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.