Kemi

Massen af gips ved 100g SO4

25. februar 2018 af AN1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået til opgave at beregn massen af gips (CaSO4 \cdot 2H2O), som dannes af 100 g SO2

Er godt klar over at man skal udregne stofmængden af SOved først at finde den molare masse. 

Men hvordan udregner jeg stofmængden af CaSO4 \cdot 2H2O? Bliver i tvivl når der står to tallet foran H2O. 

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2018 af mathon

         \small \textup{antal mol }SO_2\textup{ i 100 g }      \small \tfrac{100\; g}{64{.}066\; \tfrac{g}{mol}}=1{.}56\; mol

         \small \textup{antal mol }CaSO_4*2H_2O  \small \small \left ( 1{.}56\;mol \right )\cdot \left ( (136{.}14 +2\cdot 18{.}02)\; \tfrac{g}{mol} \right )=268{.}60\;g


Svar #2
25. februar 2018 af AN1234 (Slettet)

Tak. Vil det sige at stofmængden for krystalvandet er det samme som stofmængden for SO4 på trods af at der står 2 foran H2O?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af mathon

\small \textup{Stofm\ae ngden af krystalvand er det dobbelte af stofm\ae gden af }\mathrm{CaSO_4}.


Skriv et svar til: Massen af gips ved 100g SO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.