Kemi

Hvordan skal jeg beregne massen af NaOH?

18. april 2018 af hejmedjer2000000 - Niveau: C-niveau

I en titrering skal jeg lave en opløsning af NaOH. Det skal være en 100mL opløsning af 0,100M. Jeg skal regne ud hvor stor en masse NaOH der skal afvejes til at fremstille denne opløsning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2018 af janhaa

c = n/V

n = c*V = (100*10-3)*0,1 mol = 0,01 mol

M = m/n

m = M*n = 40*0,1 g = 4 g NaOH


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2018 af mathon

          \small m(NaOH)=V\cdot c\cdot M=\left ( 0.100\; L \right )\cdot \left ( 0.100\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 39.997\; \tfrac{g}{mol} \right )=\mathbf{{\color{Red} 0.40}}\; g


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2018 af janhaa

#1

c = n/V

n = c*V = (100*10-3)*0,1 mol = 0,01 mol

M = m/n

m = M*n = 40*0,1 g = 4 g NaOH

m = 0,01*40 g = 0,4 g NaOH


Skriv et svar til: Hvordan skal jeg beregne massen af NaOH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.