Kemi

stofmængde og molar masse

17. februar 2019 af Rador (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, er der nogen der kan hjælpe mig med at løse nogle opagver jeg har fået for til kemi? :-)

De opgaver jeg har svært ved at regne ud er: 

beregn stofmængde i følgende portioner 

a)17g H2O2

b) 2 kg C12H22O11

2 beregn antallet af molekyler i følgende portioner

a) 0,002 mol C12H22O11

b) 0,002 g C12H22O11

på forhånd tak!!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2019 af janhaa

bruk:

M = m/n

og n=N/Na


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2019 af mathon

1.

    \small M(H_2O_2)=34.0\tfrac{g}{mol}

    a)
              \small n(H_2O_2)=\frac{m}{M}=\frac{17\; g}{34.0\; \tfrac{g}{mol}}=0.5\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2019 af mathon

1.

    \small M(C_{12}H_{22}O_{11})=342.29\tfrac{g}{mol}

    b)
              \small n(C_{12}H_{22}O_{11})=\frac{m}{M}=\frac{2000\; g}{342.29\; \tfrac{g}{mol}}=5.84\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2019 af mathon

2.

    a)
              \small \small N(C_{12}H_{22}O_{11})=n\cdot N_A=\left (0.002\; mol \right )\cdot \left ( 6.022\cdot 10^{23} \; mol^{-1}\right )=1.24\cdot 10^{21}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2019 af mathon

2.

    b)
              \small 2000\; g\; C_{12}H_{22}O_{11}\textup{ indeholder }8.84\; mol

              \small 0.002\; g\; C_{12}H_{22}O_{11}\textup{ indeholder }8.84\cdot 10^{-6}\; mol

              \small N(C_{12}H_{22}O_{11})=n\cdot N_A=\left (8.84\cdot 10^{-6}\; mol \right )\cdot \left ( 6.022\cdot 10^{23} \; mol^{-1}\right )=5.50\cdot 10^{18}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2021 af mathon

korrektion af gtastefejl:

2.

    b)
              \small 2000\; g\; C_{12}H_{22}O_{11}\textup{ indeholder }\mathbf{{\color{Red} 5}}.84\; mol

              \small 0.002\; g\; C_{12}H_{22}O_{11}\textup{ indeholder }5.84\cdot 10^{-6}\; mol

              \small N(C_{12}H_{22}O_{11})=n\cdot N_A=\left (5.84\cdot 10^{-6}\; mol \right )\cdot \left ( 6.022\cdot 10^{23} \; mol^{-1}\right )=3.52\cdot 10^{18}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2021 af janhaa

Wtf

Skriv et svar til: stofmængde og molar masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.