Matematik

Differentialregning, ekstrema ny

24. januar 2020 af Julie789 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal udregne ekstrema for funktionen  [f(x)=0,5x^2-3x+2,5]  ved hjælp af toppunktsformlen. 

Jeg kender godt toppunktsformlen, men er i tvivl om hvad mit b og a er.

Er der nogle som kan hjælpe mig? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2020 af mathon


Svar #2
24. januar 2020 af Julie789

Det er ikke samme funktionsgrad :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2020 af mathon

...nej - men gættet ud fra sammenhængen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2020 af Mathias7878

Du har et andetgradspolynomium på formen

f(x) = ax^2+bx+c = 0.5x^2-3x+2.5

hvor du hurtigt skulle kunne se, hvad hhv. a og b er. Og så er det jo bare at sætte ind i formlen :) 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2020 af Soeffi

#4.

f(x) = a\cdot x^2+b\cdot x+c = 0,5\cdot x^2+(-3)\cdot x+2,5 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2020 af AMelev

f(x) = {\color{Red} a}\cdot x^2+{\color{Blue} b}\cdot x+{\color{Green} c} = {\color{Red} 0,5}\cdot x^2+{\color{Blue}( -3)}\cdot x+{\color{Green} 2,5}


Skriv et svar til: Differentialregning, ekstrema ny

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.