Kemi

Hjælp til at spørgsmål om ph

08. februar 2020 af Lara45 - Niveau: A-niveau

Hvilken formel kan jeg benytte til at regne dette spørgsmål? 

1) Når 500 µL 1 M NaOH opløsning blandes med rent vand til et samlet volumen på 5 ml, vil pH i opløsningen være 

2) Angiv forholdet mellem de to mest fremherskende syre-base former i en 0,01 M vandig opløsning af phosphorsyre med et pH på 7,21.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll}\mathbf{1)}\\&\textup{fortyndingsfaktor:}&f=\frac{5\cdot 10^{-3}\; L}{500\cdot 10^{-6}\; L}=10^{-3+4}=10\\\\ &\textup{fortyndingskoncentration:}&\left [ OH^- \right ]=\frac{1}{10}\cdot (1\; M)=0.1\; M\\\\ &&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )\\\\&&pH=14+\log\left ( 10^{-1} \right )\\\\&&pH=14-1=13 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll}\mathbf{2)}\\&\frac{n(HP{O_4}^{2-})}{n(H_2P{O_4}^-)}=\frac{1}{1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2020 af Molarmasse (Slettet)

1) C1*V1 = C2*V2

500 microliter svarer til 0.5 milliliter.

C2 = (C1*V1)/(V2)

C2 = (0.5*1)/(5) = 0.1M

NaOH + H2O -> Na+ + OH-

-Log(OH-)

-Log(0.1M) = 1

14 = Ph + POH

14 - POH = Ph

14 - 1 = 13

Ph = 13


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. februar 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llll}\textup{pufferligningen:}\\&pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ B \right ]}{\left [ S \right ]} \right )\\\\&7.21=7.21+\log\left ( \frac{\left [ HP{O_4}^{2-} \right ]}{\left [ H_2P{O_4}^- \right ]} \right )\\\\& \frac{\left [ HP{O_4}^{2-} \right ]}{\left [ H_2P{O_4}^- \right ]}=\frac{1}{1} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til at spørgsmål om ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.