Matematik

løs ligningen f'(x)=0

24. april 2020 af Simonsen403 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Fuktionen f er givet ved f(x)=8*In(5-x)+x^2-12

løs ligningen f'(x)=0

Jeg bruger wordmat og har deffineret funktionen. Hvordan løser jeg ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{llllll}&f(x)=8\cdot \ln(5-x)+x^2+12\qquad x<5\\\\& f{\,}'(x) = 8\cdot \frac{1}{5-x}\cdot(-1) + 2x = \frac{8}{x-5}+2x\\\\\\& f{\,}'(x) = 0\\\\& \frac{8}{x-5}+2x=0\quad \wedge \quad x<5\\\\& 8+(2x)(x-5)=0\\\\& 2x^2-10x+8=0\\\\& x^2-5x+4=0\\\\& x=\left\{\begin{array}{lll} 1 \\ 4 \end{array} \right. \end{array}                                       


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2020 af AMelev

Det er ligningen f '(x) = 0, du skal løse, ikke?
Differentier f(x) og kald den afledede f.eks. g(x)
Skriv så g(x) = 0 i en ligning og vælg Løs ligninger

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.