Matematik

Rumfang - Hjælp det haster!

25. august 2013 af monii98

Rumfanget af den skæve kasse er 56 dm3. Grundfladens areal er 8 dm2.

a) Hvor høj er kassen?

b) Hvor stor er grundfladen? (Afstanden mellem de to endeflader er 0.5m (altså en halv). Den skæve cylinder kan rumme 10 liter.)

 

 

Udregninger bedes, på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af mathon

a)
                      h • G = Vkasse

                      h = Vkasse / G


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af mathon

b)

                     h • G = Vcyl

                     G = Vcyl / h                                 10 L = 10 dm3 = 0,010 m3


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

a) rumfang = grundfladens areal * højde. 

grundfladens areal  er oplyst i teksten. Desuden kender du også rumfanget. Altså har du en ligning med en ubekendte.

b) rumfanget er oplyst i teksten, og du kender afstanden mellem de to endeflader, altså ender du igen med en ligning med en ubekendte. 

du skal blot bruge følgende formel: rumfang = grundfladens areal * højde, hvor du indsætter de tal du kender, og isolere derefter den ubekendte værdi, som du skal finde. 


Skriv et svar til: Rumfang - Hjælp det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.