Matematik

Differentier uden hjælpemidler

08. februar 2014 af inger91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde den afledede funktion for denne g(x)=0,83*1,24x.

Hvordan gør jeg lige det? Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre, når x hænger deroppe, og det er uden hjælpe midler


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af mathon

for
                        f(x) = b·ax     a ∈ R+ \ {1}
gælder
                        f '(x) = ln(a)·b·ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2014 af SuneChr

# 0
Du er vel klar over, hvilken funktion du har med at gøre?
Det, der hænger deroppe, som du siger, altså x, kaldes en eksponent og 1,24 kaldes roden
eller fremskrivningsfaktoren.
0,83 er en foranstillet faktor, eller en koefficient.
g (x) hedder en eksponentialfunktion.
Funktionen er en standardfunktion og dens differentialkvotient kan findes i lærebogen
eller i en god formelsamling.
Prøv, generelt, at gøre dig fri af hjælpemidlerne; i hvert fald indtil du er fortrolig med
de mest elementære funktioner.


Skriv et svar til: Differentier uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.