Matematik

Matematik årsprøve

05. juni 2008 af Izzle (Slettet)
Vil bare lige spørge til 1g årsprøve i matematik. Hvad vil der typisk være til det stykke uden hjælpemidler.

Nogle der har ideer ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Monotoniforhold.

Andengradsligninger, tredjegradsligninger som løses med nulreglen.

Reduceringsopgaver, herunder kvadratsætninger.

Ensvinklede trekanter (skalafaktor).

etc.


Svar #2
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

what :S?

Har du ikke nogle links til de her ting ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Næh, men vi kan da lave vores egne opgaver.

Jeg fik sidste år en opgave lignende denne:

Find rødderne:

f(x)=2x^2-3x-2

og løs ligningen:

f(x)=2x^3-3x^2-2x

Svar #4
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

Find rødderne:

f(x)=2x^2-3x-2

og løs ligningen:

f(x)=2x^3-3x^2-2x

Det er sgu svært det her :S ?

Svar #5
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

f(x)=2x^3-3x^2-2x


Hvordan vil du løse sådan et ligning ?

P.s kan du ikke lige også forklare det ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Reducer:

(2a+4b)^2+(2a+3b)(2a-3b)-(16a+4b)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2008 af miss13 (Slettet)

er rødderne ik: 0 og 1,5?

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Vi starter med at løse andengradsligningen:

f(x)=2x^2-3x-2

f(x)=0 <=> 0=2x^2-3x-2

Først findes diskriminanten:

d=b^2-4ac
=>
d=(-3)^2-4*2*(-2)
<=>
d=9+16
<=>
d=25

Dette sætter vi ind i formlen for at beregne x:

x=(-b (+-) sqrt(d))/(2a)
=>
x=(-(-3) (+-) sqrt(25))/(2*2)
<=>
x=(3 (+-) 5)/4
<=>
x=-0,5 v x=2

Er du med så langt?

Svar #9
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

Hvordan skal man huske alt det her i hovedet :S

Svar #10
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

Dette sætter vi ind i formlen for at beregne x:
hvilke formel ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)




Svar #12
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

okay, men hvad er det her sqrt ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal kun huske to formler for at beregne en andengradsligning. Så skal du vide, hvad a, b og c er, før du kan bruge dem, men ellers skal du ikke huske, du skal regne.

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#12 sqrt=square root=kvadratrod

Se formlerne i #11 og sammenlign dem med beregningerne. Det er disse, jeg har brugt.

Svar #15
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

Hvordan vil du så regne sådan en her

2x^2 = -x +3

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. juni 2008 af mathon

find ligningen for den rette linje
gennem (4,2) og (-3,-12) ....

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

2x^2=-x+3
<=>
2x^2+x-3=0

Samme formler nu.

Svar #18
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

er b bare ikke nul ? fordi der bare står x ?

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej.

2x^2+1*x-3=0

b=1

Hvis den skulle være lig nul, ville x slet ikke være med i ligningen.

Svar #20
05. juni 2008 af Izzle (Slettet)

okay, men hvordan ville du så regne ligningen egentlig ?f(x)=2x^3-3x^2-2x

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.