Fysik

Lyd det haster

28. december 2009 af Ahmeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg er gået i stå med en opgave om lyd. Er der nogle som kan hjælpe mig med at regne den????:(

Den lyder sådan her: 

I et forsøg med måling af lydens hastighed måles 1/4 lamba til 19 cm. Der måles på kammertonen som er 440Hz. 

Jeg skal bruge denne formel for at regne den ud: Lamba = v / f.

Please er der ikke nogle der gider, at hjælpe mig:(


Svar #1
28. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

 Jeg skal regne bølgelængden af denne lydbølge, og jeg skal bruge denne formel: Lamba= v / f.

                                                                    Tak på forhånd. Ahmet Hassan:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

Bølgelængden fås af 1/4 λ = 19 cm ⇒ λ=76 cm

λ*f=v hvor λ er bølgelængden, f er frekvensen og v er hastigheden

λ= 76 cm og f=440 Hz ⇒ v=76*440 cm/s


Svar #3
28. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

 V er hastigheden, men hvor meget er v???


Svar #4
28. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

Fordi jeg skal bruge v til, at regne en anden opgave ud. Men jeg ved ikke hvad v er. Det ville være sødt af jer hvis i gider, at fortælle mig hvad v er?????

                                                                                                        Tak på forhånd:) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. december 2009 af MN-P (Slettet)

Læser du ikke svarene.

Du har fået v i tråd 2, du skal bare gange de to tal

v=76*440 cm/s

hvis du vil bruge en anden enhed kan du da bare skrive det


Svar #6
28. december 2009 af Ahmeth (Slettet)

Så bliver det 76*440 cm/s= 33400.

Er det er rigtigt så: λ = 33400/440=75.9090. 


Skriv et svar til: Lyd det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.