Matematik

matematik

23. april 2005 af Stine pigen (Slettet)
hej med jer.. jeg er gået total sort i denne pgave her:

En familie af andengradspolynomier er gived ved

fc= x^2-2x+c
opskriv et udtryk for diskriminanten

min mening vil se sådan ud: d=2x^2-4*x^2*c

den næste lyder sådan her:
Bstem de værdier af parameteren c, for hvilke fc ingen rødder har..


SÅ er der også denne her, vil bare ha i godkender den hvis den er rigtig:

Opskriv et andengradspolynomium med rødderne phi og 0,5

er det så ikk bare : aphi+b0,5+c?

venter på jeres svar :)

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2005 af GogO (Slettet)

d= b^2 -4ac = -2^2 - 4*1*c = 4 - 4c

grafen har ingen rødder når d = en minus værdi
derfor
]-1; - uendelig[

f(x) = a(x -x1)(x -x2) --> undsæt værdierne for rødderne i henholdsvis x1 og x2

// Simon

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: "]-1; - uendelig["

Ikke enig, thi

D = 4 - 4c < 0 <=> c > 1

Så fc har ingen rødder, hvis og kun hvis

c E ]1; infty[

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2005 af GogO (Slettet)

ja, sorry!!! fra ]1-uendelig[
skrive fejl :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2005 af GogO (Slettet)

:S, skal tjekke det efter før jeg poster
]1; uendelig[

Svar #5
23. april 2005 af Stine pigen (Slettet)

ok det er en mærkelig opgave synes jeg..
forstår godt med diskriminanaten men ikk resten..
er det her forkert? #1: "]-1; - uendelig["

og til gogos indlæg med at jeg bare skal erstatte x1 og x2 med rødderne, altså:


f(x) = a(x -x1)(x -x2) --> indsæt værdierne for rødderne i henholdsvis x1 og x2

f(x)(x-phi)(x-0,5)

hvor kommer a fra lig pludselig==?
jeg forstår det ikk,sorry--

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: I #2 og #4 er anført det korrekte svar til den første opgave;

c E ]1; infty[

a'et hidrører fra den generelle form af et (reelt) andengradspolynomium;

f(x) = ax^2 + bx + c, a ej 0

Det er velkendt, at f på entydig vis kan faktoriseres, hvis det har rødder. Er rødderne 'phi' (måske mener du 'pi'?) og 0.5, har vi den entydige faktorisering

f(x) = a*(x-phi)*(x-0.5)

Specielt, hvis a = 1 fås faktoriseringen, som du selv har anført.

//Singularity

Svar #7
23. april 2005 af Stine pigen (Slettet)

jeg er forvirrnede nu... altså nu skriver jeg lige resultaterne op..
Opgave 1

D = 4 - 4c
c > 1

Så fc har ingen rødder.

c E ]1; uendelig[

erdet fordi d er mindre end 0?

hvorfor skal vi overhovedet tage c>1 med?

jaj eg spørger sq meget, men synes ikk jeg er helt med altid



Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.