Matematik

Hvornår er lånet betalt

09. december 2014 af denflittige (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, er der nogen der kan forklare mig hvordan den vedhæftede opgave skal løses?
På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af mathon

             G=\frac{y}{r}\cdot \left ( 1-(1+r)^{-n} \right )

              \frac{G\cdot r}{y}=1-(1+r)^{-n}

               (1+r)^{-n}=\frac{y-G\cdot r}{y}

               (1+r)^{n}=\frac{y}{y-G\cdot r}

               \log_{10}(1+r)\cdot n=\log_{10}\left ( \frac{y}{y-G\cdot r} \right )

               n=\frac{\log_{10}\left ( \frac{y}{y-G\cdot r} \right )}{\log_{10}(1+r)}

             n=\frac{\log_{10}\left ( \frac{1000}{1000-10000\cdot 0,0212} \right )}{\log_{10}(1,0212)}

             n=\frac{\log_{10}\left ( \frac{1}{1-0,212} \right )}{\log_{10}(1,0212)}


Svar #2
09. december 2014 af denflittige (Slettet)

Det er kun 10. klasses niveau, så vi har ikke lært om logaritmer endnu :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2014 af SuneChr

Da kan du, i regnearket 3.4 , kolonne D se, når saldoen er lig med 0. Der vil lånet være betalt færdigt.


Svar #4
09. december 2014 af denflittige (Slettet)

ja, jeg er bare lidt i tvivl om hvordan man udregner rentetilskrivningen og saldoen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2014 af SuneChr

# 4
SP 1012140202.PNG

Vedhæftet fil:SP 1012140202.PNG

Skriv et svar til: Hvornår er lånet betalt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.