Fysik

Jordens rotationstid

06. december 2017 af abey (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej, jeg sidder fast på en opgave.
Hvis nu vi antager at nogle stjerner har roteret 40 grader på 80 minutter, hvordan finder jeg ud af Jordens rotationstid i forhold til stjernerne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2017 af SuneChr

Når vi på nattehimlen, på et givet tidspunkt, ser en bestemt stjerne, vil samme stjerne igen stå på samme sted efter 23 timer 56 min 4 sek.
D.v.s. Jordens rotation på 360º foretages på denne tid i forhold til stjernehimlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2017 af DinMakker

360 / 40 = 9
9 * 80 = 720 minutter = 12 timer


Hmmm

Skriv et svar til: Jordens rotationstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.