Matematik

Vektorer uden hjælpemidler

27. februar 2018 af Jb123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg vil gerne have hjælp til dette spg da jeg er usikker på mit facit

Jeg er fuldstændig med på at man skal finde determinanten, og jeg har også benyttet formlen for denne.. Jeg har fået det til t=22/6. Ved ikke om det er rigtig. Hvis det er forkert kan nogle så måske skriver deres mellemregninger, så jeg kan se hvor det går galt.

Vedhæftet fil: DSC_0018.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2018 af Mathias7878

At \small \overrightarrow{a} og \small \overrightarrow{b} er parallelle

kræver at:

                   \small det(a,b) = 0

                   \small a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1=0

                   \small t = -\frac{1}{3}                 

- - -

 

 


Svar #2
28. februar 2018 af Jb123 (Slettet)

Det får jeg det stadig ikke til.

Jeg får a1*b2-a2*b1=0 til: 14t-10-(-8t)-12 = 22t-22=0 --> 22t = 22 --> t = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2018 af Mathias7878

I forlængelse af 1:

  \small a_1\cdot b_2-a_2\cdot b_1 = 0

  \small 2\cdot (7t-5)-(2t-3)\cdot 4 = 0

  \small 14t-10-(8t-12) = 0                   \small \textup{en minusparentes oph\ae ves}

  \small 14t-10-8t+12 = 0

  \small 6t+2 = 0

  \small 6t = -2

  \small t = \frac{-2}{6} = -\frac{1}{3}

                                         

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2018 af Mathias7878

Det går galt, når du skal ophæve minusparentesen. Husk, at man skal skifte fortegnene inde i parentesen...

- - -

 

 


Svar #5
28. februar 2018 af Jb123 (Slettet)

Okay, super,mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Vektorer uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.