Matematik

hvordan laver man Binomialfordeling i excel

04. juli 2011 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Der gennemføres en prøveproduktion på 1000 pakker med literis. Antag at andelen af pakker med literis, hvor der er problemer med emballagen, er på 0,5%.

Beregn sandsynligheden for at man registrerer færre end 5 pakker med literis, hvor der er problemer med emballagen.

I excel indtaster man =Binomial, men jeg ved ikke hvad jeg skal skrive ved Tal_S, Forsøg, sansynlighed_s og kumulativ så håber der en derude der virkelig kan hjælpe mig med det.

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. juli 2011 af Madsst (Slettet)

Sådan her: 

+BINOMIALFORDELING(5;1000;0.5%;1)


Svar #2
05. juli 2011 af Usser (Slettet)

ja nu kan jeg godt forstå det, men hvor kommer 1 så fra til sidst?

:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juli 2011 af Madsst (Slettet)

 Det betyder at man vælger den kumulative fordelingsfunktion og ikke punktsandsynligheder. En punktsandsynlighed er for eksempel:

P(X = 5), så der skulle man skrive 0, mens den kumulative fordelingsfunktion giver sandsynligheden:

P(X <= 5). 


Svar #4
05. juli 2011 af Usser (Slettet)

ifølge facitlisten skulle svaret gerne være:

X~b(1000 ; 0,005)
P( X <= 4) = 0,440053406
 

Men når jeg laver det i excel som du har vist for oven så giver resultatet:

=BINOMIALFORDELING(5;1000;0.5%;1)= 0,615961022
 

Håber du kan se hvad fejlen kan være mads

På forhånd tak!

:)


Svar #5
07. juli 2011 af Usser (Slettet)

Opgaven lyder:

Der gennemføres en prøveproduktion på 1000 pakker med literis. Antag at andelen af pakker med literis, hvor der er problemer med emballagen, er på 0,5%.

Beregn sandsynligheden for at man registrerer færre end 5 pakker med literis, hvor der er problemer med emballagen.

ifølge facitlisten skulle svaret gerne være:

X~b(1000 ; 0,005)
P( X <= 4) = 0,440053406
 

Men når jeg laver det i excel så bliver resultatet:

=BINOMIALFORDELING(5;1000;0.5%;1)= 0,615961022

Er der en der kan hjælpe mig?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juli 2011 af Madsst (Slettet)

 Ja, undskyld. Det er fordi der står

'færre end 5 pakker med literis', så det er altså 4 pakker eller mindre. Jeg havde læst det som 5 pakker eller mindre. Derfor bliver det så istedet:

=BINOMIALFORDELING(4;1000;0.5%;1)


Skriv et svar til: hvordan laver man Binomialfordeling i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.