Fysik

Opvarmning af vand

26. august 2011 af Tanyav (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle. 

Sidder virkelig fast med en fysik opgave, håber nogen kan hælpe: 

1.2 Opvarmning af vand
0,60 kg vand opvarmes fra temperaturen 20 °C til 100 °C i en kogekande, som tilsluttes netspændingen på 230 V. Opvarmningen tager 100 s. Man kan se bort fra varmetab til omgivelserne, og det viser sig, at opvarmningen tager 100 s.
a) Hvor stor er strømstyrken gennem varmelegemet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Beregn først energitilførslen gennem kalorimeterligningen: Q = m·c·ΔT .

Dernæst kan du finde effekten som P = E/t . Til slut finder du strømstyrken ved I = P/U .


Svar #2
26. august 2011 af Tanyav (Slettet)

 Hvad står c for og hvordan finder jeg den?  og er ΔT= tid eller temperatur? 

Mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2011 af mathon

  ΔT = temperaturændring

  c er specifik varmekapacitet


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2011 af mathon

 

                 afgivet energi = modtaget energi

                              U·I·t     =    m·c·ΔT

                 (230 V)·I·(100 s) = (0,60 kg)·(4186 J/(kg·C))·((100-20) C)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2011 af mathon

                 (23000 Vs) · I = 200928 J = 200928 Ws

                 I = (200928 Ws) / (23000 Vs) ≈ 8,7 W/V = 8,7 (V·A)/V) = 8,7 A


Svar #6
28. august 2011 af Tanyav (Slettet)

 Tusinde tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Opvarmning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.