Matematik

Matematik aflevering

01. september 2010 af Redwanfarah (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg er gået i stå i en aflevering? kan i hjælpe mig med første opgave.

den lyder sådan her:

bestem en forskrift for den linenære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0), og løs ligningen f(x)=3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af leoemil (Slettet)

En generel forskrift for en lineær funktion er:

f(x) = ax + b

Du ved at

f(2) = 10, f(-3) = 0

Prøv at bestem a og b, ved at indsætte i forskriften

jeg er gået i stå i en aflevering? kan i hjælpe mig med første opgave.

den lyder sådan her:

bestem en forskrift for den linenære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0), og løs ligningen f(x)=3?
 


Svar #2
01. september 2010 af Redwanfarah (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af Anders521

Hej Emil

bemærk følgende: f(2)= a*2+b=10 og f(-3)=a*(-3)+b=0 dvs. du har to ligninger med to ubekendte, nemlig a og b. Kender du en metode til at løse sådan et problem? Det er jeg sikker på du gør.

Mvh. Anders


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.