Fysik

Lille Haster.

03. februar 2008 af Anything (Slettet)
Beregn luftens temperatur når lydens fart er 352 m/s.
Hvordan løser man dette? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af Stenalt (Slettet)

Du bruger formlem (kan ikke lige huske den) der beskriver hastighedens afhængighed af temp...

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)



, hvor T0 = 273 K og T er temperaturen i Kelvin.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Øv, forummet kan ikke lave kapitaler i formlerne.

--> ", hvor t0 = 273 K og t er temperaturen i Kelvin."

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2008 af mathon

v = sqrt(kappa*R*T/M)

hvor
R er de universelle gaskonstant 8,31451 J/(mol*K)
T er den absolutte temperatur [K]
M er molmassen [kg/mol]
kappa = (c_p/c_v) for gassen


eller
tilnærmet

v = (331,6 + (0,6*t/°C)) m/s

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2008 af mathon

rettelse:
M er molmassen [kg/mol] --> M er molmassen [kg/kmol]

Skriv et svar til: Lille Haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.